top of page

Grand Final Alps Tour 2022

Van 6 t/m 8 oktober vond de Grand Final Alps Tour 2022 plaats op Modena Golf & CC.


Het laatste toernooi van het seizoen op de Alps Tour waar nog gescoord moest worden om promotie te maken naar de Challenge Tour.


Na mijn 2e plaats op Castelconturbia moest ik alle zeilen bij zetten om mijn 5e plaats op de Order of Merit te handhaven. Alleen de top 5 van de eindranking verdienen een kaart voor de Challenge Tour 2023.


Voorafgaand aan de Grand Final heb ik de pro am mogen spelen. Samen met Adriano Belluti, Andrea Gatti and Rocco Larocca hebben wij een mooie en succesvolle dag gehad. Met een score van -47 zijn wij als winnaar geëindigd. Winnen is altijd leuk maar of dit een voorbode was voor het toernooi dat moest ik verder afwachten.


Uiteraard ben ik met een goed gevoel het toernooi gestart. Helaas pakte ronde 1 niet goed uit. Van tee tot green liep het niet goed. Vooral mijn afslagen gingen in ronde 1 niet goed. Daarnaast had ik op hole 14 de pech dat mijn bal ongunstig naast een boom terecht kwam waardoor ik geen volledig slag had terug naar de fairway. Dit kostte mij 2 extra slagen. Uiteindelijk eindigde ik de ronde met +2 (74).


Dat gezegd hebbende moest het in ronde 2 gebeuren. En dat ging ook veel beter. Hier en daar wat kleine foutjes maar met een score van -4 was ik weer een beetje terug in het toernooi. -4 (68)


Kijkend naar de concurrentie moest ik laag gaan in ronde 3. En dat was misschien wel het moeilijkste van het toernooi. Goed blijven spelen en bij blijven bij je concurrenten. Maar het enige wat je in de hand hebt is je eigen spel. En helaas voor mij kwam ik niet in mijn spel. Scoren lukte niet en het spel was niet goed. Dit resulteerde dan ook in een score van +1(73).


De teleurstelling was groot maar ook dat hoort bij topsport. Ik was er dichtbij maar heb mijn kans laten liggen.


Terugkijkend op het seizoen ben ik zeer tevreden met het verloop en het eind resultaat. Totaal 18 toernooien gespeeld inclusief de Grand Final. 1 toernooi overwinning behaald. 5 top 10 finishes en 1 cut gemist. Eindigen op de overall ranking op een 6e plek. Een seizoen waar ik zeker trots op ben waarin ik ben gegroeid en waar ik heb laten zien dat ik met de top mee kan.


Mede dankzij mijn sponsors, mijn manager, mijn familie, vrienden en fans heb ik dit kunnen bereiken. Ik ben iedereen dan ook zeer dankbaar voor alle support.


Het seizoen op de Alps Tour zit erop. Maar uiteraard gaan we in november via qualifying school proberen om een Challenge Tour kaart te bemachtigen. Nogmaals dank voor alle support.

Commentaires


Volg mij op
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Basic Square
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page