top of page

2e plaats in 8 Landen Toernooi

Het was een goeie week voor het Nederlands heren team. Van 23 tot en met 26 januari heb ik samen met mijn teamgenoten meegedaan aan het International Octogonal Match op de Costa Ballena Golfclub in Spanje. Andere deelnemende landen waren: Spanje, Engeland, Duitsland, Italië, Finland, IJsland en Tjechië.

Spanje en Engeland waren favoriet. Een geluk voor ons was dat deze twee sterke landen bij elkaar in de poule zaten. Echter, wij hadden Italië in de poule welke op papier de sterkste tegenstander voor ons was.

Ondanks dat ik geveld werd door griep, heb ik kunnen bijdragen aan het team resultaat. In mijn hoofd zat het allemaal goed, maar fysiek wilde het deze week niet vlotten. De griep was de grote boosdoener waardoor ik in mijn singles snel vermoeid raakte en dit mij ook nekte in mijn individuele resultaten.

Samen met Peter Melching, Koen Kouwenaar, Nordin van Tilburg, Stan Kraai en Kiet van der Weele hebben wij er een goeie week van gemaakt. Door in onze poule te winnen van Tjechië en Finland behaalden wij 4 punten. Italië verloor van Tjechië en Finland en moest als laatst tegen ons aantreden. Omdat Tjechië en Finland uiteindelijk tegen elkaar gelijk speelde was het resultaat van ons tegen Italië niet meer van belang. Nederland werd poule winnaar en mocht uiteindelijk aantreden in de finale tegen Spanje.

Helaas was Spanje voor ons een maatje te groot. De eindstand op de finale dag was 6-3 in het voordeel van Spanje. Voor ons als nieuw Nederlands heren team was deze afgelopen week een goede test. Iedereen was gedreven en had er vooral veel zin in om te spelen. Het eerste toernooi in 2018 heeft voor ons als team goed uitgepakt.

Ik wil van hieruit mijn team genoten en onze coach Taco Remkes bedanken voor een top week. Ook de NGF wil ik bedanken voor het vertrouwen in mij en dat ik wederom mag uitkomen voor het Nederlands heren team. Tevens wil ik iedereen bedanken voor de support, reacties en likes via mijn Facebook pagina. Dankzij social media heeft iedereen onze verrichtingen kunnen volgen in Spanje.

Pictures taken by Adolfo Juan Luna and Luboš Klikar.

Volg mij op
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Basic Square
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page