top of page

T7 op Twente Cup 2019

In het weekend van 31 augustus / 1 september heb ik deelgenomen aan de Twente Cup 2019. Gastheer dit weekend was de Twentsche Golfclub in Delden.

Op dit groots opgezette prof toernooi in samenwerking met PGA Holland is voor de prijswinnaar niet alleen een geldprijs te winnen maar ook een wildcard voor het KLM Open.

Ook ik had mijn zinnen gezet om de hoofdprijs te pakken. Makkelijk zou het niet worden want veel getalenteerde profs en de profs die al wat langer meedraaien waren gebrand om de laatste mogelijkheid tot het KLM Open te pakken.

Met gemengde gevoelens kijk ik terug op het afgelopen weekend. Want zo speel ik in de eerste ronde de sterren van de hemel en moet ik vervolgens in ronde twee knokken voor lijfsbehoud.

Het toernooi begon voor mij goed. Mijn afslagen in de eerste ronde waren niet optimaal maar het putten ging ontzettend goed waardoor ik een goede score kon neerzetten. Met een rondje van 65 slagen (-7) stond ik op een gedeeld tweede plaats en was ik een serieuze kandidaat voor de overwinning.

Maar zoals ik al aangaf was de tweede ronde een hele andere ronde en moest ik hard werken om te scoren. Mijn afslagen had ik op meerdere momenten niet helemaal onder controle. Ik heb in de tweede ronde daardoor veel moeten herstellen om mijn parren te redden. De birdie kansen waren op één hand te tellen. Zo goed ging het op dag 1 zo minder ging het op dag 2. Toch heb ik het voor mijn gevoel er alles aan gedaan om het bij elkaar te houden. Jammer genoeg lukte het mij niet om in een goede flow te komen.

Met een een score van +3 (75) daalde ik in één keer met 5 plaatsen in de eind score.

Oppermachtig was mijn maatje Davey Porsius dit toernooi. Davey wist het toernooi te winnen met een score van totaal van -16 over twee rondes. Hiermee verdiende hij een wildcard voor het KLM Open 2019. Via deze weg wil ik Davey nogmaals feliciteren met deze geweldige overwinning.

Ik vond het fijn om weer een mooi groot toernooi te kunnen spelen in Nederland. Ik was blij met alle support gedurende het toernooi en dat gaf mij ook weer een extra motivatie. Mijn vriendin en ouders wil ik extra bedanken. Tevens wil ik de Twentsche Golfclub bedanken voor het organiseren van het toernooi. De baan lag er goed bij en de sfeer was goed. Jumbo Golfwereld Twente wil ik bedanken voor de leuke invulling op hole 15 op de Twente Cup. Deze Beat the Pro actie maakt het toernooi nog leuker en aantrekkelijker voor het kijkend publiek.

Tevens kan ik mijn mijn sponsors Swishfund Nederland, House Of Nutrition, Nike Golf en Srixon niet vaak genoeg bedanken voor de ondersteuning. Mede dankzij jullie kan ik doen wat ik het liefst doe, Golfen.

Volg mij op
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Basic Square
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page