top of page

T4 Op het Nationaal Open 2017

Van 6 t/m 9 september 2017 heb ik meegedaan aan het Nationaal Open. Een belangrijk toernooi voor de Nederlandse top golfers waar zowel amateurs als pro's bij elkaar komen. Het Nationaal Open is in Nederland het 2e belangrijkste toernooi na het KLM Open.

Ik had een goeie week op de Goyer waar het Nationaal Open werd gespeeld. De Goyer Golf & Country Club is mijn homecourse en zou in mijn voordeel moeten zijn, maar dat is natuurlijk altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Omringd door top golfers is het altijd een kunst om je eigen gameplan aan te houden en te zorgen dat je door de baan je niet van de wijs laat brengen door invloeden van buiten af zoal het weer. Want afgelopen week was een pittige beproeving en daar hadden we allemaal last van.

Een stroeve start op dag 1 maakte veel birdies maar ook te veel dubbel bogeys. En dat is in een toernooi als deze funest. Belangrijkste voor mij was dat ik goed in mijn vel zat. De dubbels die ik maakte waren misschien allemaal ongelukkig maar ik heb het kunnen accepteren. Hierdoor ben ik mijn spel blijven spelen heb ik uiteindelijk de schade weten te beperken door ook te scoren. Met +3 na 18 op de eerste ronde was nog niet alles verkeken.

Ronde 2 was een ronde welke op 1 bogey na eigenlijk vlekkeloos verliep. Alles viel op zijn plaats en dat gaf mij rust. Terug in het clubhuis na 18 met -5 op mijn score card daar is waarvoor je het doet. En dat je dan daarbij in de ranking stijgt is mooi meegenomen, want ik deed nu mee in de top 10. Dit is wat ik nodig had en het is alweer een tijdje geleden dat ik bovenin meedraaide.

Donderdag 8 september was misschien wel de natste dag voor diegene die de cut hadden gehaald. Zware regenval zorgde in de 3e ronde voor een delay van 2 uur. Voor velen was dit dramatisch moor voor sommigen waaronder voor mij even een uitkomst om even bij te tanken. Een regen delay van 2 uur is eigenlijk ook niet goed voor je lichaam want je raakt uiteindelijk uit je ritme en je lichaam wordt koud en stijf. Na 2 uur hebben we allemaal de ronde kunnen afmaken en ik heb deze na 18 onder par kunnen afsluiten. -3 Was een mooie uitgangspositie voor de laatste ronde en altijd leuk om in de laatste flight te mogen spelen met twee top spelers.

Ronde 4 speelde ik vrij steady en heb ik mijzelf veel bridie kansen gegeven. Helaas vielen deze niet en lukte mij het niet om uit te lopen. Tot en met hole 15 liep ik verder geen schade op maar op hole 16 moest ik een bogey incasseren. Terug richting het clubhuis op hole 18 had ik het ongeluk dat mijn bal na de afslag aan de rechterkant naast de fairway lag achter een klein heuveltje. Een positie waar je niet wil liggen. Mijn bedoeling was dan ook om een lay-up te maken en daarna een up en down de hole uit te holen, maar mijn 2e stroke kwam door een ongelukkig bounce in het water terecht.

Een ronde afsluiten met een dubbel is niet wat je wil. Helaas overkwam het mij en moest ik met een totaal score van -1 voor het toernooi genoegen nemen met een 4e plaats. Iets waar ik zeer tevreden mee ben gezien het verloop van de afgelopen week.

Ik wil iedereen bedanken voor de steun en support van afgelopen week. En feliciteer Fernand Osther met het behalen van de titel op het Nationaal Open. Ik vond het leuk om in de laatste ronde te mogen spelen in de flight met Fernand Osther en Inder van Weerelt. Heren bedankt.

Ronde 4 Nationaal Open 2017. In de flight met Fernand Osther en Inder van Weerelt.

Volg mij op
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Basic Square
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page